Abonneren op de nieuwsbrief| Contact | Home | NL | FR
 

Janvier 2012 - Italian Food - Bien manger à l'italienne !

   
       
 

Wat ruikt heerlijker dan de geur van een heerlijk stukje vis of een sidderende côte-à-l’os op de barbecue of houtskoolgrill? Een portie echte Belgische frieten erbij, en het plaatje is compleet. Deze maand zetten wij voor u de beste en gezelligste grillrestaurants over het hele land voor u in de kijker.

Waarom niet aan tafel schuiven bij een echte professional voor een smaakvolle grillade in plaats van zelf te zeulen met zware zakken houtskool? De door ons uitgekozen toprestaurants staan klaar om u mee te nemen naar de ware essentie van vlees of vis bereiden! Uitgebreid genieten met een knapperig randje!

Zie de lijst van de geselecteerde restaurants in uw provincie

Restaurants en Belgique
 

Restaurant van de maand: Central Park in Schoten

Philippe De Cock en zijn echtgenote baten al drie jaar het gezellige en recent vernieuwe restaurant Central Park in Schoten uit. U kunt er in een gezellige en moderne atmosfeer genieten van heerlijke grillgerechten, seizoensgebonden suggesties en klassiekers uit de Belgische en Franse keuken. Het ruime restaurant biedt plaats aan 80 personen en beschikt over een ruim terras. Central Park is bovendien doorlopend open, 7 op 7.

Wat zijn de populairste gerechten van Central Park?
Onze gemarineerde spareribs à volonté zijn een echte publiekstrekker. En op vrijdag bieden wij ook gamba's à volonté aan. Een garantie voor succes!

Mijn persoonlijke favoriet is dan weer de Wok Central Park. Dit Oosters getinte gerecht wordt bereid met noedels, scampi's, kip, sojasaus, sambal en knapperige wokgroenten. En nu het nieuwe mosselseizoen is afgetrapt, kunt u bij ons ook smullen van een dampende pot Zeeuwse mosselen!

Om deze gerechten te vergezellen kunt u ook kiezen uit een ruim aanbod aan klassieke wijnen. Een Chablis of Sancerre bijvoorbeeld,... maar ook enkele geraffineerde Zuid-Afrikaanse wijnen. Bovendien hebben wijook een speciaal gebottelde huiswijn met een eigen etiket.

Wat maakt jullie restaurant speciaal?
Naast lekker eten kan er bij ons op zaterdagavond ook gedanst worden! Daarnaast organiseren we regelmatig themafeestjes voor speciale gelegenheden. In juni houden we bijvoorbeeld steeds een bikinifeestje en in augustus een echte beachparty. Deze evenementen worden opgesmukt met lekkere hapjes, keuke muziek en zelfs enkele hostessen!

De eerste donderdag van de maand houden we ook after work-feestjes met een dj en aangepaste muziek, allerlei hapjes, een chocoladefontijn, een snoeptaart,... Het perfecte decor om na het werk lekker te ontspannen!

Dankzij dit unieke concept trekken wij een heel gemengd publiek aan en kunnen we rekenen op een heleboel vaste klanten. Zowel jong als oud, met of zonder kinderen. Voor de kleintjes hebben we ook enkele kindergerechten op de kaart staan.

Ook rokers worden bij ons niet scheef bekeken. Speciaal voor hen hebben we een gezellige en verwarmde rokerslounge voorzien!

Jullie zijn zelf de motor van het restaurant?
Wij runnen het restaurant inderdaad grotendeels zelf. Ikzelf ben ook een gediplomeerd chef-kok, maar we hebben een eigen chef en enkele vaste personeelsleden in dienst. Eén van onze ouders helpt ook nog steeds in de keuken.

We deden in de loop van de jaren heel wat horeca-ervaring op. Vooraleer we met Central Park begonnen leerden we de stiel in tal van verschillende restaurants. Enkele jaren geleden hadden we bijvoorbeeld nog een bekend visrestaurant in Hoboken. Eigenlijk zijn we zelfs van kindsbeen af opgegroeid in de horeca, want onze ouders hebben zelf jaren een restaurant uitgebaat. We kregen het dus met de paplepel ingegeven!

Bedankt voor dit interview aan Resto.be!
Restaurant Central Park biedt aan de Resto.be-surfers ook een heerlijk recept aan!

Kort gegrilde Geelvintonijn met provenaalse groeten en bulgur

Paprikatapenade
Cutter de gekookte jonge wortelen, de zongedroogde tomaten en de paprika tot een tapenade.Voeg straalgewijs olijfolie toe en werk af met peper van de molen.

Bulgur
Gaar de bulgur volgens de verpakking. Roer de korrels om met olijfolie, gesnipperde munt, limoensap, de fijne groentenbrunoise (komkommer,paprika,...), kurkuma en ras el hanout.

Geelvintonijn
Gril de tonijn kort op een hete barbecue. Snijd deze vervolgens in blokjes. Kruiden met peper van de molen en fleur de sel.

Groenten
Marineer de aubergine,de groene en gele courgetten in olijfolie (schijfjes, bolletjes of blokjes). Gril alles op de barbecue, kruid met peper en zout en bestrooi met oregano.

Afwerking
Schik alles kleurrijk op een bord en werk het geheel af met gefrituurde uitjes en ajuinringen.