Abonneren op de nieuwsbrief | Contact | Home | NL | FR

De biologische, vegetarische en glutenvrije keukens zijn veel meer dan tofoe of een veggieburger met wat garnituur. Deze keukens zijn niet alleen heel gezond, maar ook ongelooflijk lekker, gevarieerd en creatief. Ze bieden een alternatief voor de klassieke opdeling in drie bereidingen: aardappelen, groenten en vlees.

De ontdekking van gerechten zonder vlees uit andere landen en de enorme hoeveelheid verkrijgbare groenten, granen, kruiden, noten en peulvruchten hebben immers geleid tot het ontstaan van een spannende vegetarische keuken, die onze waardering voor gezond voedsel enorm heeft vergroot. Als vegetarische kok moet je dus veel creativiteit aan de dag leggen.

Een zeer ruim aanbod is dan ook typisch voor de vegetarische keuken.

Bovendien is een biologische of vegetarische maaltijd erg goed voor het milieu. Laat je eens verassen door een lekkere en gezonde maaltijd en ga eens langs in de door ons speciaal uitgekozen restaurants!

Zie de lijst van de geselecteerde restaurants in uw provincie

Restaurants en Belgique

Veggie is voor iedereen

Vegetarisch eten is niet langer een zaak van een paar zonderlingen, en je hoeft er helemaal geen dierenrechtenactivist, groene jongen, gezondheidsfreak of wereldverbeteraar voor te zijn. Van student tot marketing manager, van huisvrouw tot topsporter, van baby tot grootmoeder… vandaag kan iedereen lekker veggie eten.
Eten zonder vlees kan eindeloos gevarieerder zijn dan je denkt. Geen sprake van een rantsoen van bonenprutjes of gras en wortelen! Wel kleur- en fantasierijke gerechten uit alle werelddelen, bereid met een weelde aan bekende tot nog te ontdekken ingrediënten. Een streling voor de zinnen, kortom.
Je kan vegetarisch eten omdat je het lekker vindt of omdat je niet zo erg van vlees houdt.
Maar daarnaast zorg je met vegetarische voeding ook voor je gezondheid, verklein je je ecologische voetafdruk, vermijd je een hoop dierenleed en draag je je steentje bij aan een oplossing voor het hongerprobleem. Bovendien treed je in het voetspoor van grote namen van vroeger en vandaag, van Leonardo Da Vinci tot Leonardo Di Caprio!
Probeer het eens. Begin met Donderdag Veggiedag! Eén dag in de week zonder vlees of vis, maar mét veel groenten en fruit. Zo werk je mee aan een lekker lijf op een gezonde planeet.

Over EVA: verleidelijk veggie

biologische voeding

Voor veel consumenten staat 'biologisch' voor eerlijke en smakelijke kwaliteitsvoeding die tot stand kwam op een natuurlijke wijze met respect voor mens, dier, plant en milieu. 'Bio' en 'biologisch' zijn wettelijk beschermde termen. Ze mogen alleen vermeld worden op voedingsproducten die afkomstig zijn uit de biologische landbouw.

slow food

Slow Food is een onafhankelijke organisatie die staat voor smaak (behoud en ontwikkeling van diversiteit aan smaken, biodiversiteit, authentieke productiewijzen, kleinschalige productie), cultuur (bewaren van tradities en eetcultuur in de vorm van seizoensproducten en - gerechten) en kennis van ingrediënten, smaakontwikkeling en smaakeducatie.