Abonneren op de nieuwsbrief| Contact | Home | NL | FR
 

Janvier 2012 - Italian Food - Bien manger à l'italienne !

 
       
 

De Oosterse keuken bestaat uit gerechten die hun oorsprong vinden in landen als Indonesië, Thailand, India, Japan en China. De Aziatische keuken is heel erg veelzijdig en gevarieerd. Buurlanden hebben sommige ingrediënten gemeen, maar alle Aziatische landen hebben keukens ontwikkeld die uniek zijn. Regionaal zijn er heel wat verschillen: Thailand, Vietnam en Indonesië bijvoorbeeld kennen elk zeer uitgesproken typische smaken. Het proeven van de gerechten uit deze landen is dan ook een waar avontuur, want de Aziatische keuken is vers en kleurrijk, smaakvol en nooit saai of voorspelbaar.

De gerechten worden vaak verrijkt met heerlijke aromatische specerijen en geurige kruiden. De Aziatische keuken is doorgaans erg gezond, licht en makkelijk verteerbaar. Daar zorgen ingrediënten als verse vis, knapperige groenten en kookmethodes als wokken of stomen voor. Groenten en vlees worden steeds kort maar krachtig aangebakken en er ligt een sterke nadruk op het gebruik van verse producten. In de Aziatische keuken wordt weinig tot geen vetstof gebruikt, en kennen ze geen aardappelen of kaas. De voornaamste leverancier van koolhydraten is rijst. In België is de Oosterse keuken vooral bekend om de nasi en de bami. Deze gerechten worden echter in het Oosten vaak gebruikt bij het ontbijt.

Zie de lijst van de geselecteerde restaurants in uw provincie

Restaurants en Belgique
 

Restaurant van de maand : DE GOUDEN WOK te Boortmeerbeek

"Een goede kok is ook een goede dokter", luidt een oud Chinees spreekwoord. De Aziatische keuken gaat dan ook om meer dan enkel eten en genieten, de keuken is synoniem voor een bewust en gezond leven waar veel waarde gehecht wordt aan verse en vetarme ingrediënten. De speciale vorm van de wokpan, hét belangrijkste kookinstrument in Azië, zorgt ervoor dat vitamines, aroma's en voedingsstoffen behouden worden.

'De Gouden Wok' in het Vlaams-Brabantse Boortmeerbeek draagt deze Chinese leuze hoog in het vaandel. Het restaurant is al jaren lang een vaste waarde binnen de wokgastronomie, met vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland én Spanje. U wordt er meegenomen op een heuse culinaire reis ter ontdekking van de wereld van de wok, een mix van de traditionele Aziatische kookkunst met elementen van de moderne gastronomie. U krijgt de mogelijkheid om zelf te experimenteren met een groot aanbod aan verse ingrediënten: vlees, vis, diverse groenten en sauzen worden naar uw smaak samengesteld en bereid in de wok om u een onvergetelijke smaaksensatie te bezorgen. Verder is er nog de keuze tussen diverse voor– en nagerechten, een uitgebreid warm buffet en bereidingen op een teppan yaki grill. De 'à volonté'-formule van 'De Gouden Wok' in de vorm van een buffet zal u zeker bekoren: kies zelf wat u wilt, wanneer u het wilt én hoeveel u wilt. Laat uw creativiteit de vrije loop, ga mee op culinaire ontdekking en creëer uw eigen heerlijke wokgerecht!